Τώρα: Τραγωδία στο Λονδίνο! (vids)

Νεκροί από τη φωτιά στο 27ωροφο κτίριο!

Άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός νεκρών και 30 τραυματίες από την πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα σε ουρανοξύστη με κατοικίες στο δυτικό Λονδίνο, στην περιοχή White City, κοντά στο Νότινγκ Χιλ.

Αυτόπτες μάρτυρες εκφράζουν φόβους για εγκλωβισμένους. Ένοικος ανέφερε ότι το κτίριο που κατασκευάστηκε το 1974 και ανακαινίσθηκε πρόσφατα, δεν διέθετε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης.

Η φωτιά στον «πύργο της Κολάσεως» με τους 27 ορόφους στο Δυτικό Λονδίνο ξέσπασε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα στο κτίριο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 00:55 (τοπική ώρα) και έφτασε επί τόπου έξι λεπτά μετά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση αν και στο σημείο βρέθηκαν 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για κραυγές που ακούγονταν από μέσα. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτίρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian. Το BBC ακόμα και στις 8:30 ώρα Ελλάδος, αρκετά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μετέδιδε πως αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν στα παράθυρα ενοίκους του κτιρίου να ζητούν βοήθεια.

Ήδη σε πέντε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 30 τραυματίες όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 8:30 η αρμόδια υπηρεσία.

Ένοικος του κτιρίου που μίλησε σε δημοσιογράφους είπε ότι το κτίριο δεν είχε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης προσθέτοντας ότι κατάλαβε τη φωτιά από τον καπνό στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά στο οποίο διέμενε στον 17ο όροφο του κτιρίου.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

Βίντεο: Εγκλωβισμένοι στα παράθυρα!

Σχετικά άρθρα