Τότε ανοίγει το «Μακεδονία»

Η απόφαση για το «αεροδρόμιο» της Θεσσαλονίκης

Δυο εβδομάδες νωρίτερα ανοίγει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τις διεθνείς πτήσεις. Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, και αφορά τις νέες συνθήκες για τις αεροπορικές και οδικές αφίξεις.

«Κατόπιν αίτημα που απεύθυνα χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» νωρίτερα, έγινε αποδεκτό, και έτσι θα ανοίξει δυο εβδομάδες νωρίτερα, στις 15 Ιουνίου».

Το άνοιγμα του «Μακεδονία» θα γίνει την ίδια μέρα που θα ανοίξει και το «Ελ.Βενιζέλος» και όχι την 1η Ιουλίου, που ισχύει για όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Οδικός τουρισμός
Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και τη Marketing Greece, θα προχωρήσει σε στοχευμένη προβολή στις χώρες απ’ όπου δέχεται οδικό τουρισμό.

Στόχος η Γερμανία
Υψηλά στους στόχους της Fraport Greece είναι η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία, και όπως ανέφερε ο Γιώργος Βήλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές αεροπορικές εταιρίες, να ξεκινήσουν δρομολόγια από τις 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ήδη από κάποιες εταιρίες άρχισαν να ανεβαίνουν οι πτήσεις στα συστήματά τους» ανέφερε ο κ. Βήλος προσθέτοντας ότι και για το εσωτερικό, για Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη μπαίνει η Volotea.

Το 2019 η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Μακεδονία» ήταν 8,6% ενώ το πρώτο δίμηνο του 2020 η κίνηση αυξήθηκε κατά 14,5%, που σημαίνει 60.000 επιβάτες.

Απόλυτη προτεραιότητα για την Fraport Greece για το «Μακεδονία» όπως ανέφερε ο κ. Βήλος είναι η Γερμανία, με το μερίδιο αγοράς από τη συγκεκριμένη χώρα στη Θεσσαλονίκη να είναι 32%. «Κυρίαρχος στόχος μας είναι η Γερμανία, είναι η νούμερο ένα αγορά στη Θεσσαλονίκη, που έρχονται για φίλους και συγγενείς» κατέληξε.

Με 6 δρομολόγια εξωτερικού η Aegean
Με έξι απευθείας δρομολόγια από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπαίνει η Aegean. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager της Aegean, κατά τη διάρκεια του Destination Update Webinars, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με την υποστήριξη του Thessaloniki Convention Bureau και των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Αρχικά μπαίνουν πτήσεις για Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Λάρνακα και μόλις δοθεί το πράσινο φως θα αρχίσουν και οι απευθείας πτήσεις για Τελ Αβίβ.

Οι πτήσεις αρχικά θα ξεκινήσουν με συχνότητα 2-4 πτήσεις σε κάθε δρομολόγιο, εβδομαδιαίως, ενώ , εφόσον, όλα εξελιχθούν ομαλά, Ιούλιο και Αύγουστο θα διπλασιαστούν. «Βασικός παράγοντας είναι να ανταποκριθεί και το επιβατικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυριδάκη.

Σχετικά άρθρα