“Τότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας”

Τι αναφέρουν οι New York Times

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και το νομικό σύμβουλο που χειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, Lee C. Buchheit, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και η συνάντηση δεν τράβηξε «τα φώτα» των ΜΜΕ εν αντιθέσει με τις συναντήσεις του υπουργού με την Lagarde, τον Draghi, τον Lew και τον Obama, εν τούτοις η συγκεκριμένη συνάντηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

«H συνάντηση θα μπορούσε υποδηλώνει ότι η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Παρόλο που δεν γνωρίζει κανείς τι ειπώθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με τους NYT «το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να διερευνά τις πιθανότητες για αναδιάρθρωση, υποδηλώνει πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην χρεοκοπία λόγω του βαρύτατου χρέους των δισεκατομμυρίων ευρών που πρέπει να καταβάλει τις επόμενες εβδομάδες».

Eπισημαίνεται πάντως ότι για την ώρα, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι οριακή ενώ η Κυβέρνηση αντλεί χρήματα από κρατικούς φορείς για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, επισημαίνει το δημοσίευμα, ενώ επικαλείται πηγή του υπουργείου οικονομικών, που ανέφερε ότι η χώρα έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι και την Παρασκευή.

Πηγή:www.capital.gr

Σχετικά άρθρα