Τουρκία: Συνελήφθη διευθυντής site

Γιατί αμφισβήτησε τη νομιμότητα της νίκης του «ναι»

Ο διευθυντής του Sendika.org, που συνδέεται με τα συνδικάτα, συνελήφθη επειδή αμφισβήτησε τη «νομιμότητα» της νίκης του ναι στο τουρκικό δημοψήφισμα.

Ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν συνελήφθη τα χαράματα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην έδρα αυτού του ειδησεογραφικού ιστότοπου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντεμιρχάν κατηγορείται για «διοργάνωση διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να φανεί μη νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καθώς και για «υποκίνηση μίσους» και «εξύβριση ενός εκπροσώπου του κράτους», γράφει ο Sendika.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Ντεμιρχάν και το κινητό τηλέφωνό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το ναι δεν θα νομιμοποιηθεί, ο Sendika.org δεν θα σωπάσει», τονίζει ο ιστότοπος σε μήνυμα το οποίο ανέβασε μετά τη σύλληψη.

Χθες η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη της αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές αμφισβητούσαν τη νίκη του ναι, ενώ συνολικά εκδόθηκαν 38 εντάλματα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πως έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία ότι εξύβρισαν δημόσια τον Ερντογάν το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Σχετικά άρθρα