Τουρκία: Τους νέους «θερίζει» ο κορονοϊός

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία

Tους νέους «θερίζει» πιο πολύ ο κορονοϊός στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται μάλιστα ανησυχητική καθώς, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο το ποσοστό της θνησιμότητας των ανθρώπων κάτω των 60 ετών υπολογίζεται στο 2,3%, στην Τουρκία είναι 1 στους 9, δηλαδή 9 φορές μεγαλύτερο από τον υπόλοιπο κόσμο και 4 φορές υψηλότερο από την Ευρώπη.

Με βράχους απωθούν τον ιό

Με βράχους έκλεισαν τα σύνορά τους δύο όμορες επαρχίες στην Τουρκία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης οχημάτων και πολιτών μεταξύ 30 πόλεων στη χώρα. Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, οι επαρχίες Ντούζτζε και Σαγγάριου έκλεισαν τα σύνορά τους με βράχους που μετέφεραν φορτωτικά μηχανήματα στους αυτοκινητόδρομους, που συνδέουν τους δύο νομούς. Έκπληκτοι οι οδηγοί, που κινούνταν ακόμη στους δρόμους, έβλεπαν κομμάτια βράχων να τοποθετούνται και στις δύο κατευθύνσεις των αυτοκινητόδρομων, ενώ κάποιοι άλλοι μάταια προσπάθησαν να βρουν εναλλακτικές οδούς. Οι αρχές είχαν κλείσει και τους παράδρομους.

«Μαχαίρι» κόπηκαν οι μετακινήσεις στην Τουρκία

Κατά 75% μειώθηκαν οι έξοδοι των Τούρκων καταναλωτών για ψώνια και για διασκέδαση, σύμφωνα με έρευνα της Google, για το κατά πόσο οι άνθρωποι κάθε χώρας συμμορφώθηκαν με τα μέτρα απομόνωσης της κυβέρνησής τους. Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 29 Μαρτίου, στην Τουρκία μειώθηκαν επίσης κατά 39% οι μετακινήσεις των καταναλωτών σε υπερ-καταστήματα τροφίμων και φαρμακείων και κατά 58% η μετάβαση σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους αναψυχής.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία

Σχετικά άρθρα