Τουρκική φρεγάτα στα ανοιχτά του Καστελόριζου

Επίθεση προπαγάνδας των Τούρκων

Σταθερά «κλειδωμένο» στο στόχαστρο αλλά και στο «μάτι» της Άγκυρας παραμένει το ακριτικό Καστελόριζο. Σύμφωνα με την απεσταλμένη του Open TV, Γεωργία Λαγού, στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, αλλά σε διεθνή ύδατα, πλέει τουρκική φρεγάτα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εικόνες και έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική.

Παράλληλα το νησί «πολιορκείται» από ξένα Μέσα Ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους να καταγράφουν την καθημερινότητα των κατοίκων και προσπαθούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Από την άλλη πλευρά τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν κακοστημένα τηλεοπτικά show παραπληροφόρησης σε απευθείας σύνδεση 24 ώρες το 24ωρο, με πρώτο πλάνο το ακριτικό Καστελόριζο. Μάλιστα, κατηγορούν την Ελλάδα για ισχυρή παρουσία στρατιωτικής δύναμης στο νησί.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τη μία προβάλλουν μία τουρκική φρεγάτα και ισχυρίζονται με υπερηφάνεια ότι το σκάφος παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μπροστά από το Καστελόριζο και από την άλλη ανακαλύπτουν νέα φέρι μποτ που μεταφέρουν αντί για ελληνικό στρατό, ορδές δημοσιογράφων.

«Η Τουρκία θέλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν δέχεται την ένωση των Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας – Κύπρου λόγω του Καστελορίζου» σημειώνει μιλώντας στο Open TV, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Παράλληλα ενισχύοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα πρώην μυστικοί πράκτορες και στρατιωτικοί ζητούν να εγκατασταθεί απέναντι από το Καστελόριζο μία συστοιχία S-400.

Σχετικά άρθρα