Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε

«Θα το πληρώσουν ακριβά», προειδοποιεί ο Ερντογάν

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκπρόσωπος των λεγόμενων «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» (SDF), ανακοίνωσε πως δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής κατέρριψαν το ελικόπτερο το πρωί του Σαββάτου στη δυτική Αφρίν.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε πάνω από το χωριό Qoda στην περιοχή Rajo της Afrin. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του SDF, το περιστατικό κατεγράφη και σε βίντεο, το οποίο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο έχει καταρριφθεί.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στη νοτιοανατολική επαρχία Hatay της Τουρκίας. Η επαρχία συνορεύει με την Αφρίν στα δυτικά. Ορκίστηκε, μάλιστα, ότι οι δράστες θα «πληρώσουν βαρύ τίμημα». Προσέθεσε, επίσης, ότι οι απώλειες είναι αναμενόμενες κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Σχετικά άρθρα