Τους στοιβάζουν σαν ζώα!

Γυμνοί και εξαθλιωμένοι οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία

Οι πολίτες δεν δίστασαν να εκφράσουν την οργή τους για το πραξικόπημα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, ξυλοκοπώντας, εξευτελίζοντας και σκοτώνοντας τους στρατιώτες.

Μπορεί οι ίδιοι να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε στρατιωτική άσκηση, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει υποδειγματικά τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι εικόνες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες από την Τουρκιά σοκάρουν, αφού οι πολίτες δεν δίστασαν να εκφράσουν την οργή τους για το πραξικόπημα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, ξυλοκοπώντας, εξευτελίζοντας και σκοτώνοντας ακόμη και κάποιους στρατιώτες.

Δεκάδες στρατιώτες έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην πόλη Σιρνάκ της Τουρκίας και όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος των «Times» Χάνα Λουσίντα Σμιθ, είναι γυμνοί και στοιβαγμένοι μέσα σε έναν μεγάλο χώρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε απόλυση 2.745 δικαστικών, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «εκκαθάριση» από το στράτευμα άλλων 3.000 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, έγινε γνωστό ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την απόλυση των 2.745 δικαστικών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες. Επίσης, με κατεπείγουσες διαδικασίες το Ανώτατο Δικαστικό σώμα της Τουρκίας προχωράει στην επιλογή και τον διορισμό των δικαστών και εισαγγελέων που θα κρίνουν την τύχη των πραξικοπηματιών.

Σχετικά άρθρα