Τραμπ: “Είμαι ιδιοφυής!”

Μετριόφρων για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ως «πολύ σταθερό διανοητικά και ιδιοφυή» χαρακτήρισε τον εαυτό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας απάντηση μέσω του αγαπημένου του τρόπου, το Twitter, για ένα εξαιρετικά επικριτικό βιβλίο που αμφισβητεί τις ηγετικές του ικανότητες.

«Ουσιαστικά, σε όλη μου τη ζωή, τα δύο μεγαλύτερα χαρίσματά μου υπήρξαν η διανοητική μου σταθερότητα και το ότι ήμουν πολύ έξυπνος», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από ΠΟΛΥ επιτυχημένος επιχειρηματίας έγινα κορυφαίος τηλεοπτικός αστέρας… και πρόεδρος των ΗΠΑ (με την πρώτη προσπάθεια). Θεωρώ ότι αυτό με καθιστά, όχι απλά έξυπνο, αλλά ιδιοφυή… και πολύ σταθερό διανοητικά!», επισήμανε ο Τραμπ.

Το βιβλίο του Μάικλ Γουόλφ «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» έγινε αστραπιαία χθες μπεστ σέλερ, καθώς η κυκλοφορία του επισπεύσθηκε μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του αυτήν την εβδομάδα, τα οποία προκάλεσαν «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Ακολούθησαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απειλές από τους δικηγόρους του προέδρου των ΗΠΑ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μια ανεπιτυχής προσπάθεια να μην κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο περιγράφει «το χάος που επικρατεί στον Λευκό Οίκο» και έναν πρόεδρο που δεν ήταν προετοιμασμένος ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αλλά και τους συμβούλους του που εκφράζουν περιφρόνηση για τις ηγετικές του ικανότητες.

Σχετικά άρθρα