Τραγωδία σε ομιλία πρωθυπουργού

Νεκροί και τραυματίες στην Αιθιοπία

Μια αποτυχημένη απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη» περιέγραψε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Αμπίι Αχμέντ, την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης που γινόταν σε υποστήριξη του ίδιου.

Συνεχίζοντας το διάγγελμα, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θύματα αλλά και στους τραυματίες που προκάλεσε η έκρηξη αυτή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μερικοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και μερικοί άλλοι τραυματίστηκαν».

Η συγκέντρωση γινόταν σε υποστήριξη του 41χρονου νέου πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια σειρά ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων από τον Απρίλιο που ανέλαβε καθήκοντα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Μέσκελ της Αντίς Αμπέμπα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας από τους διοργανωτές δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα την οποία προσπάθησε να ρίξει κάποιος πάνω στην εξέδρα στην οποία εκφωνούσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ενώ τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του συμβάντος και ανέφεραν ότι πρόκειται για χειροβομβίδα που ρίχτηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα