Τραγωδία στη Ρωσία: Συνετρίβη αεροπλάνο (video)

16 οι νεκροί του δυστυχήματος

Δεκαέξι νεκροί και 7 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την συντριβή αεροπλάνου L-410 κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν της Ρωσίας σήμερα Κυριακή (10.10.2021), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Το αεροπλάνο μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα παράλληλα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα Let L-410 Turbolet, το οποίο είναι ένα δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος μικρών αποστάσεων.

Οι προδιαγραφές ασφάλειας των ρωσικών αερομεταφορών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχήματα, ιδιαίτερα με παλιά αεροπλάνα σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν είναι σπάνια.

Ένα Antonov An-26 μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη στην ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο μήνα στοιχίζοντας τη ζωή σε 6 ανθρώπους. Επίσης και οι 28 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου Antonov An-26 σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του στην Καμτσάτκα τον Ιούλιο.

Σχετικά άρθρα