Τραγωδία στην Ινδία

Τους καταπλάκωσαν τόνοι λάσπης

Τουλάχιστον 9 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην Ινδία. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς αγνοούνται ακόμη 20 ανθρακωρύχοι.

Δεκάδες ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) σε ορυχείο στη διοικητική περιφέρεια Τζαρκάντ, στην ανατολική Ινδία. Μεγάλη ποσότητα λάσπης καταπλάκωσε τους εργάτες και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι εννέα νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 9 νεκροί καθώς η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αργότερα μέσα στην ημέρα», δήλωσε αξιωματούχος. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο και δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί καθώς αγνοούνται άλλοι 20 εργάτες. «Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στο ορυχείο σχεδόν 60 εργάτες και 40 οχήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν δηλώσεις στελεχών του ορυχείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι ανθρακωρύχοι δούλευαν σε βάθος 61 μέτρων από την επιφάνεια της γης την ώρα του δυστυχήματος και ότι η επιχείρηση διάσωσης δεν μπορούσε να ξεκινήσει χθες βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί λόγω της πυκνής ομίχλης.

Η Ινδία έχει την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα στον κόσμο, ενώ καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών της με την καύση άνθρακα. Η κακή συντήρηση των ορυχείων είναι καθοριστικός παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων.

Σχετικά άρθρα