Τραγωδία στην Κένυα!

Επτά παιδιά νεκρά από κατάρρευση σχολικής αίθουσας

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν όταν σχολική αίθουσα κατέρρευσε στην πρωτεύουσα της Κένυας στο Ναϊρόμπι, όπως ανακοίνωσαν διασώστες.

«Εως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σάιρους Ογκούντα μιλώντας από τον τόπο της τραγωδίας.

 

Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα,συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με δημοσιoγράφο του AFP που μετέβη στο σημείο, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια αυτής της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες. Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε ο Πούτιν από τη Σύνοδο των G20!

Ο ρώσος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής των G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, επικαλούμενος μάλιστα… έλλειψη ύπνου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε την «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» της Συνόδου, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές» τις πληροφορίες για ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τους ηγέτες των δυτικών χωρών. Ο […]