Τραυματίες και συλλήψεις στη Βαρσοβία!

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βαρσοβία μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στο περιθώριο διαδήλωσης της εθνικιστικής δεξιάς. Η διαδήλωση έγινε με την ευκαιρία της γιορτής για την ανεξαρτησία της Πολωνίας

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες για να αποκρούσουν αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρων.

Οι συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας εκτοξεύοντας κροτίδες, πέτρες, βόμβες μολότοφ και κομμάτια από τις πλάκες του πεζοδρομίου.

Επί περίπου μία ώρα οι αστυνομικοί εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν σε μια γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Βιστούλα, προσπαθώντας να αποκόψουν τις ομάδες των ταραχοποιών.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικές αρχές απέφυγαν να διευκρινίσουν πόσο μεγάλη ήταν η διαδήλωση. Οι οργανωτές της όμως υποστηρίζουν ότι μετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο περιθώριο της πορείας που οργανώνει η εθνικιστική δεξιά κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, στην επέτειο για την ανεξαρτησία της Πολωνίας το 1918.

Πηγή: Newsin.gr

Σχετικά άρθρα