Τρελή απάτη στο facebook με σελίδα που χαρίζει mercedes!

Χαμός στο διαδίκτυο για να κερδίσουν likes

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η διαδικτυακή απάτη που στήθηκε από αγνώστους μέσω facebook και προτρέπει τους χρήστες να ακολουθήσουν συγκεκριμένη σελίδα με την επωνυμία «Mercedes Benz-AMG» για να πάρουν μέρος σε κλήρωση που θα χαρίσει σε τρεις τυχερούς ΙΧ αυτοκίνητα τύπου Mercedes benz E63 AMG.

Η επίσημη σελίδα της Mercedes Benz στο facebook ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη σελίδα «μαϊμού» δημοσιεύοντας το εξής μήνυμα: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη σελίδα είναι spam και δεν ανήκει στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz».

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50.000 χρήστες του facebook έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων και έγιναν μέλη της σελίδας ακολουθώντας τις οδηγίες και προσδοκώντας τη μεγάλη κλήρωση που θα τους χαρίσει μια Mercedes. Το οξύμωρο είναι ότι οι άγνωστοι που έστησαν την απάτη ενημερώνουν τα θύματά τους ότι η κλήρωση θα γίνει στις 31 Ιουνίου (ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες).

Ήδη αρκετά μέλη του facebook έχουν αντιληφθεί την απάτη και έχουν προχωρήσει σε αναφορά της σελίδας στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Η έκταση που έχει λάβει η καλοστημένη απάτη αναμένεται να προκαλέσει την εμπλοκή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό στα τηλέφωνα 11188 και 210 6476464 (Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

Σχετικά άρθρα