Τριήμερο Αγίου Πνεύματος με 30άρια αλλά και αστάθεια

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ευχάριστα είναι τα… καιρικά νέα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς η εκτεταμένη αστάθεια του καιρού που κυριαρχεί αυτές τις μέρες φαίνεται ότι σταματά αύριο. Από το Σάββατο λοιπόν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το σκηνικό θα θυμίζει επιτέλους καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι ήπιος το τριήμερο καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ η όποια αστάθεια θα περιοριστεί στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν άνοδο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσεις τους 30 – 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (3/6)

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (4/6)

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 5/6)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σχετικά άρθρα