Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα

Aπό την πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά που ξεσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι, η οποία πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από σπίτια.

Επί τόπου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της. Από τη φωτιά κάηκε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και ένα πυροσβεστικό όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις πυροσβεστές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη, ωστόσο εξαπλώθηκε γρήγορα. Την ίδια ώρα, οι φλόγες περικύκλωσαν ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Μάλιστα, οι τρεις πυροσβέστες που βρίσκονταν σε αυτό δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν άμεσα, με αποτέλεσμα να υποστούν εγκαύματα και να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών ο ένας εκ των πυροσβεστών φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές τρεις κατοικίες , δυο Ι.Χ καθώς και δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν αυτήν την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Μιλώντας στο newpost.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού, δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση, καθώς η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια.

Όπως είπε ο Γιώργος Σωφρόνης, γίνεται προσπάθεια εκκένωσης των σπιτιών που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες, ενώ από τη νέα πυρκαγιά κινδυνεύουν οι οικισμοί Φοινικιά και Κιτέζα.

Μάλιστα, ο καιρός δεν φαίνεται να ήταν με το μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώνεται από τη Δευτέρα στην ίδια περιοχή.

 

Σχετικά άρθρα