Τρόμος στο Μόναχο: Ψάχνουν 7 τζιχαντιστές!

Έκλεισαν δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί

Έκλεισαν δύο κεντρικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί της πόλης, που ήταν στόχοι επτά Ιρακινών καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους την νύχτα της Παραμονής, σύμφωνα με πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας
Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδυ, μετά από «πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες φιλικής χώρας ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις στη νότια αυτή πόλη της Γερμανίας την παραμονή του Νέου Έτους, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν σε συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της Βαυαρίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία ήταν οι χώρες που προειδοποίησαν τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο χτυπημάτων. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών αυτών, επτά Ιρακινοί που ζουν στο Μόναχο ήταν πιθανοί βομβιστές αυτοκτονίας και σχεδίαζαν να μπουν στους σταθμούς του τρένου ανά ζεύγη και να ανατιναχτούν.

«Διεξάγονται έρευνες, όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται 550 αστυνομικοί, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Αργά χθες, η αστυνομία είχε αναρτήσει μήνυμα στον κοινωνικό ιστότοπο Twitter, που έλεγε: «Πραγματική ένδειξη ότι στο Μόναχο σχεδιάζεται τρομοκρατική επίθεση. Παρακαλούμε αποφύγετε ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τον κεντρικό σταθμό τραίνων, και τον σταθμό τραίνων Pasinger», έλεγε η ανάρτηση στα γερμανικά, προσθέτοντας, «Ο σταθμός Pasinger και οι κεντρικοί σταθμοί έχουν εκκενωθεί. Τα τραίνα δεν λειτουργούν. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις υποδείξεις της αστυνομίας».

Σε επόμενο μήνυμα προέτρεπε τους πολίτες να προσέχουν: «Σημειώνουμε ξανά ξεκάθαρα ότι παίρνουμε την απειλή πολύ σοβαρά. Παρακαλούμε παραμείνετε σε επιφυλακή».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου είπε ότι η τρομοκρατική οργάνωση είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει βομβιστές αυτοκτονίας στην επίθεσή της.

Τώρα οι σταθμοί έχουν ανοίξει για τους πολίτες, όμως βρίσκονται σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα