Τρόμος στον αέρα

Για επιβάτες της KLΜ

Σε αναταράξεις έπεσε αεροσκάφος της KLM λίγο πριν προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα επιβάτες της πτήσης KL887, που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ, να τραυματιστούν και να επικρατήσει πανικός!

Οι μαρτυρίες όσων έζησαν τον τρόμο είναι χαρακτηριστικές: άνθρωποι πετάχτηκαν από τα καθίσματά τους, αντικείμενα άρχισαν να πετιούνται στον αέρα. Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής (04.06.2017), λίγο αφού είχε σερβιριστεί το φαγητό και ενώ το αεροπλάνο πλησίαζε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα αλλά αμέσως κλήθηκαν επειγόντων περιστατικών. «Ο πιλότος μας ενημέρωνε ότι θα φτάναμε στο Χονγκ Κονγκ σε 30 με 40 λεπτά. Ενώ μιλούσε ακόμα, άρχισα να νιώθω τις αναταράξεις. Ένιωσαν σαν σε ελεύθερη πτώση», ανέφερε ένας από τους επιβάτες στην South China Morning Post.

Σε εικόνες του HK01.com φαίνονται επιβάτες πάνω σε φορεία, με ειδικά κολλάρα στο λαιμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι ειδικές ενδείξεις για τις ζώνες ασφαλείας δεν ενεργοποιήθηκαν και γι’ αυτό άνθρωποι πετάχτηκαν από τις θέσεις τους και χτύπησαν στο ταβάνι του αεροπλάνου! «Ο άνδρας δίπλα μου, δεν φορούσε τη ζώνη του. Χτύπησε στο ταβάνι. Άλλοι άνθρωποι ήταν στην τουαλέτα» είπε επιβάτης.

Ο  πιλότος, ζήτησε προτεραιότητα για να προσγειωθεί, ενώ βγήκε από το πιλοτήριο για να καθησυχάσει τους επιβάτες.

Σχετικά άρθρα