Τσακαλώτος για Brexit

Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις για την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας την Κυριακή ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία γι’ αυτό και τόνισε πως θα πρέπει προσεκτικά να εξεταστούν και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ελληνική οικονομία.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα Grexit, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις όποιες βεβαιότητες για την οικονομία της ΕΕ, το Brexit δημιουργεί την ίδια ώρα και τη δυνατότητα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις φυγόκεντρες δυνάμεις. Κατά τον υπουργό Οικονομικών, απέναντι στο περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη, εκείνο που χρειαζόμαστε είναι «μια καλύτερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, Έλληνας υπουργός που μίλησε ανώνυμα στην Βρετανική εφημερίδα «Guardian» είπε πως λέει ότι «η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί μετά το Brexit.

Σχετικά άρθρα