Τσακαλώτος: “Να γίνει ΠΑΟΚ το ΔΝΤ”

H επική δήλωση του υπουργού Οικονομικών

Με μια αναφορά στην αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να δηλώσει την προσωπική του διαφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αν το ΔΝΤ πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα τότε θα πω ότι συμφωνώ μαζί του. Διατηρώ την διακριτική ευχέρεια να συμφωνώ σε κάποια πράγματα με το ΔΝΤ και να μην συμφωνώ σε άλλα» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος.

Σε ότι έχει να κάνει με τη στάση του ΔΝΤ, σημείωσε πως το Ταμείο «θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό δεν μπορεί να το κάνει αν δεν ξέρει τι μέτρα θα πάρουν οι Ευρωπαίοι. Δεν μπορεί να προβεί σε μελέτη βιωασιμότητας του χρέους και δεν μπορεί να συμμετέχει».

«Οι αγορές πρέπει να ξέρουν ότι έχουν ένα καθαρό διάδρομο για τα 10 χρόνια», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ακόμα πως «Ο στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να αποφασίσουμε τα μέτρα που θα είναι ο καθαρός διάδρομος. Αν κλωτσήσουν την απόφαση για πιο κάτω αυτό θα είναι κακό και για την κυβέρνηση και για την χώρα».

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

Comments are closed.