“Τυφλή” προσγείωση! (pics)

Αεροσκάφος της Turkish Airlines

Το αεροσκάφος Airbus A330 της πτήσης THY726 από Κωνσταντινούπολη προς Κατμαντού προσέκρουσε την Τετάρτη στο γρασίδι, ανάμεσα σε δύο διαδρόμους προσγείωσης, στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan στο Κατμαντού, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

 

AEROPLANO2

 

Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες έβρεχε συνεχώς και γι’ αυτό ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός.

Από τους 238 επιβαίνοντες κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα σε μερικούς από αυτούς μετά την εκκένωση του αεροσκάφους.

Υπάλληλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροσκάφος προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη. Η πτήση είχε διάρκεια επτά ώρες και αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια του αεροσκάφους να προσγειωθεί, αφού έκανε επί μισή ώρα κύκλους πάνω από το Νεπάλ.

 

AEROPLANO1

 

Το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους έπαθε ζημιά ενώ το πίσω μέρος κόλλησε στο έδαφος. Φωτογραφίες του αεροσκάφους που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου το δείχνουν να βρίσκεται στο γρασίδι κοντά σε σταθμό της Πυροσβεστικής με τη μύτη στο έδαφος.

Σχετικά άρθρα