Τζιχαντιστές απειλούν τους χριστιανούς της Κίνας

Στοχοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές και χώρες στην Ασία και την Αφρική

Ευθείες απειλές εναντίον των χριστιανών που διαβιώνουν στην κινεζική επικράτεια, ντόπιων, αλλά και επισκεπτών, εξαπέλυσαν τζιχαντιστικά δίκτυα που ενεργοποιούνται στην περιοχή. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές καλούν τα μέλη τους, αλλά και τους φανατικούς μουσουλμάνους, να επιτεθούν με κάθε τρόπο σε πρόσωπα και σε κτίρια και εκδηλώσεις, που σχετίζονται με τον χριστιανισμό.

Το διαδικτυακό περιοδικό των τζιχαντιστών φιλοξενεί άρθρο του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκιστάν (TIP), το οποίο καλεί σε μαζικές επιθέσεις στην Κίνα.

Η προτροπή για επιθέσεις επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές του ανατολικού Τουρκιστάν και στη Μιανμάρ.

Δηλώνουν μάλιστα, πως οι μαχητές που θα αποχωρήσουν από τη Συρία, θα πρέπει να προετοιμάζονται για έναν νέο γύρο «ιερού πολέμου» εναντίον της Κίνας.

Στο ίδιο άρθρο, ο Αμπού Αμπντάλα αλ Μαγκριμπί, που το υπογράφει, καλεί τους μαχητές της τζιχάντ να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε πολλές χώρες, εκτός της Κίνας και συγκεκριμένα στους χριστιανούς της Παλαιστίνης, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία, τη Λιβύη, την Τυνισία, το Σουδάν, την Ανατολική Αλγερία, το Μάλι και τη Μιανμάρ.

Αναφορά για επικείμενες επιθέσεις γίνεται και για τις περιοχές των Νότιων Φιλιππίνων, του Ανατολικού Τουρκιστάν, της Τσετσενίας, της Κεντρικής Αφρικής, του Πακιστάν, του Κασμίρ και του Μπανγκλαντές.

Ένα άλλο άρθρο, υπογεγραμμένο από τον Σεΐχη Αμπντ αλ Χακ, διοικητή των τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν, καλεί τους μουτζαχεντίν που μάχονται με τον ISIS στη Συρία, να ετοιμαστούν για τον επικείμενο «ιερό πόλεμο» του Ανατολικού Τουρκιστάν, εναντίον της Κίνας.

Σχετικά άρθρα