«Βαρουφάκη, αγάπη μου»…

Η… ερωτευμένη Ισπανίδα δημοσιογράφος

Με αυτόν τον τίτλο κοσμεί η Ισπανίδα δημοσιογράφος Πόλα Πονς το τελευταίο της άρθρο στην προσωπική της ιστοσελίδα, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Αυτό που την κέρδισε; Η… μονομαχία του με τον Γέρουν Ντάσελμπλουμ, μετά την πρώτη τους συνάντηση και την φράση του Βαρουφάκη που πέρασε στην ιστορία, σχετικά με την Τρόικα.

«Ξυρίζει τα μαλλιά του σαν τον Μπρους Γουίλς, έχει ένα σαγηνευτικό βλέμμα που αποπνέει ασφάλεια και μιλάει τέλεια. Άρχισα να τον προσέχω μετά τις ελληνικές εκλογές. Ένας φίλος μου διάβαζε ένα περιοδικό και έπεσε πάνω σε μία φωτογραφία του. Μου είπε ότι είναι ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Έψαξα τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Google. Δεν είναι κακός, σκέφτηκα, αν και δεν είναι ο τύπος μου», αναφέρει χαρακτηριστικά και τον παρομοιάζει με «σκληρό πυγμάχο».

«Δεν ήταν ο τύπος μου μέχρι που είδα στις ειδήσεις τη μάχη του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την πρώτη τους συνάντηση. “Εμείς δεν συνομιλούμε με την τρόικα”είπε ο Βαρουφάκης με σταθερή φωνή στον Ολλανδός ομόλογό του. Ως μυθικός ήρωας, κατέβηκε από το άλογο και εξαπέλυσε την οργή των θεών. Από τότε έχει γίνει ο Superman, ο Λεωνίδας, ή ο Terminator. Πηγαίνει στις συναντήσεις με την μηχανή του, χωρίς συνοδεία. Συνηθισμένοι όπως είμαστε στις κολακείες μεταξύ των πολιτικών, βρήκα αυτή η αντισυμβατική συμπεριφορά πολύ σέξι».

Σχετικά άρθρα