Βασανίζοντας το Galaxy S6 (video)

Χρησιμοποιεί από κοπίδι έως και φωτιά

Όταν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα κινητό το οποίο κοστίζει 600-700 ευρώ, θέλεις τουλάχιστον να έχει κάποιες βασικές αντοχές σε πτώσεις και να μην λυγίζει μέσα σε τσέπες. Το Samsung Galaxy S6 έχει περάσει μέχρι στιγμής διάφορα drop και bend tests.

Ακόμη και η ίδια η Samsung έχει απαντήσει με δικά της επίσημα tests, ένα από τα οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες. Αν όσα βασανιστήρια έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν σας έπεισαν έρχονται κι άλλα.

Το Samsung Galaxy S6 στο παρακάτω video δοκιμάζεται να γρατζουνιστεί με κοπίδι αλλά το Gorilla Glass 4 φαίνεται πως το προστατεύει πολύ καλά. Επιπλέον, το μεταλλικό σασί του είναι ανθεκτικό στη φωτιά, όπως και η οθόνη. Όσο για το bend test, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Το νέο Samsung Galaxy S6 αφήνει πίσω το παλιό design που μας είχε συνηθίσει η Samsung, όπως και τα υλικά κατασκευής. Είναι το πρώτο της Samsung που χρησιμοποιεί grade 6013 κράμα αλουμινίου, ενώ τα περισσότερα κινητά μεταξύ των οποίων είναι και το iPhone 6, χρησιμοποιούν κάποιο κατώτερο παράγωγο 6063 grade αλουμινίου.

Αν και το 6013 δεν συγκρίνεται με το πολύ καλύτερο 7075, είναι αρκετά ανθεκτικό καθώς χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων που πρέπει να είναι ανθεκτικά και ελαφριά, όπως άτρακτοι αεροπλάνων, αυτοκίνητα, mountain bikes και άλλα.

Το 6013 grade αλουμίνιο είναι 1.5 φορές πιο δυνατό και 1.2 φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, συγκριτικά με το αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 6.

Σχετικά άρθρα