Βάσεις 2020: Πεσμένη η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα

Γολγοθάς η είσοδος των υποψηφίων

Αγωνίας συνέχεια για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς η πλατφόρμα των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής του υπουργείου Παιδείας, δεν «άντεξε» τα δεκάδες χιλιάδες απανωτά «κλικ» και παρουσιάζει προβλήματα.

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr που αναρτήθηκαν πριν από λίγη ώρα οι βάσεις 2020 παραμένουν για τους περισσότερους, καθώς όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι περίπου 100.000 υποψήφιοι μπήκαν μαζικά στην πλατφόρμα λίγα λεπτά πριν τις 9:00 οπότε κι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να «κρασάρει» η εφαρμογή.

Tο υπουργείο Παιδείας είχε ενημερώσει ότι σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, επρόκειτο να αναρτηθούν στις 9:00 το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ιστοσελίδα του και το σύστημα δεν άντεξε.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους, μέσω του https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναρτηθούν και στα Λύκεια οι πίνακες μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημειώνεται πως η φετινή χρονιά για την πρόσβαση στα ιδρύματα της Ανώτατης εκπαίδευσης θα είναι καλή, σχεδόν για το σύνολο των υποψηφίων, καθώς, οκτώ στους 10 υποψηφίους θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι θέσεις εισαγωγής είναι αυξημένες, φτάνοντας στις 77.970.

Σχετικά άρθρα