Βατόπουλος: «Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με 2.000 κρούσματα»

Τι είπε για τα σχολεία και το άνοιγμα των κομμωτηρίων παρά τα κρούσματα κορονοϊού

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, με 2.000 κρούσματα κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική. «Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα