Βερολίνο: Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κλόουν

Tι ισχυρίζονται οι σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ

Οι Βαυαροί σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης στις συνομιλίες της με τους πιστωτές, με τον γενικό γραμματέα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ να αποκαλεί τους κυβερνώντες πολιτικούς στην Αθήνα «κλόουν».

Τα σχόλια αυτά είναι η τελευταία ένδειξη ότι η στάση Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνει, την παραμονή της συνάντησης των υπουργών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.

Ο Σόιερ είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ότι η Ελλάδα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι δεν θα υπάρξουν «επιπόλαιοι συμβιβασμοί» μόνο και μόνο για να μείνει η χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης» είπε ο Σόιερ.

«Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στα τελευταία θρανία, αν και έχουν δεχθεί σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι ίσως να μην καταφέρουν να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη».

Ο Κλάους-Πίτερ Γουίλς, βουλευτής από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ που έχει κατ’ επανάληψη ψηφίσει κατά της διάσωσης της Αθήνας, είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως, κατά την άποψή του, δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο αν έφευγε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

«Δεν θα ήταν και το τέλος της Ευρώπης» δήλωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Δεν ξέρω τι λέτε αυτοί… , πάντως ο υπουργός οικονομικών των Η.Π.Α. δεν είναι και τόσο σίγουρος για το ποιο θα είναι το “μέλλον της Ευρώπης” γενικότερα, αν βγούμε τελικά από την Ευρωζώνη…

Comments are closed.