Βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Μαρινάκη

Πιέσεις από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, υπονοούμενα από τον Πρωθυπουργό

Ένα δημοσίευμα από το «Documento» αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:

«Έχουμε κάποιες βολικές συμφωνίες με επιχειρήσεις που κατέχουν σχεδόν μονοπωλιακή θέση, οι οποίες με τα δικά τους μέσα ενημέρωσης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική και ελπίζουν να εξασφαλίσουν την προστασία τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αφήνοντας υπονοούμενα για ερευνώμενες υποθέσεις.

Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει (και άσχημα καταπώς φαίνεται) για τον πολιτικό προϊστάμενο της κυβέρνησης ΑΕ. Σε όλα τα επίπεδα!

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τα χοντροκομμένα ψέματα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τάισε» το φιλοθεάμον κοινό της ΝΔ και όσους τον πίστεψαν, η ώρα της αλήθειας έφτασε. Στη ΔΕΘ, και σίγουρα μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, θα αναγκαστεί να ομολογήσει τι θα κάνει με την οικονομία, τα πλεονάσματα και το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας.

Θα αναγκαστεί να ομολογήσει στους πολίτες γιατί όλα αυτά περί μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν απλώς (δεξιά) φούμαρα. Θα αναγκαστεί να ομολογήσει γιατί ετοιμάζεται να ξεπουλήσει (βλ. ΔΕΗ και όχι μόνο) τη δημόσια περιουσία της χώρας στα διάφορα κερδοσκοπικά funds που από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός έχουν πιάσει στασίδι στο Μαξίμου. Και φυσικά σύντομα θα αποκαλυφθούν τα προεκλογικά του ψεύδη για τις περιβόητες «φοροελαφρύνσεις» και για το πόσο «νοιάζεται» τη μεσαία τάξη.

Ωστόσο αυτές τις μέρες ο Μητσοτάκης έχει ένα άλλο πρόβλημα και δη μεγάλο που πρέπει να αντιμετωπίσει. Κι αυτό λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο «χορηγός» της ΝΔ εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, θυμωμένος και οργισμένος με τον πρωθυπουργό και με ορισμένα «επίλεκτα» μέλη της ομάδας του που βρίσκονται στο Μαξίμου ή στο Μέγαρο Σταθάτου. Προφανώς ο εφοπλιστής και μεγαλοεκδότης θεωρεί ότι ήγγικεν η ώρα να «εισπράξει τα νόμιμα» (για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, δεν εννοούμε και δεν υπονοούμε οικονομικά ανταλλάγματα) για την απλόχερη και πολύμηνη στήριξη που έδωσε στο κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο Βαγγ. Μαρινάκης επιθυμεί-απαιτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τον «βοηθήσει να μαζέψει τα ρούχα του από τις ταράτσες των δικαστηρίων».

Τα «Παραπολιτικά» και οι «οχτροί»

Από συνεργάτες του Βαγγ. Μαρινάκη μαθαίνουμε ότι «απαιτεί» να παυθεί πάραυτα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης. Εντελώς τυχαία, αλλά νομίζουμε ότι έχει τη σημασία του, στις 6 Αυγούστου τα «φιλικά» προς τον εφοπλιστή Μαρινάκη «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη έγραφαν: «Απορίες για τη στάση του νέου υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος διατηρεί στη θέση του τον αμφιλεγόμενο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη».

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», τα οποία είναι φιλικά προσκείμενα προς τον υπόδικο Βαγγ. Μαρινάκη, «εκτεθειμένος είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος (είτε από άγνοια είτε από άγνωστη αιτία) επέλεξε, πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του, να εμφανιστεί δημόσια την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας στο πλευρό του τον πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη.

Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς μαζί με τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο ήταν παρόντες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις ευρωκάλπες της 26ης Μαΐου.

Μάλιστα και οι δύο αξιωματικοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βρεθούν δίπλα στα κορυφαία στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος, αδιαφορώντας για τα προσχήματα.

Οταν, δε, έγινε γνωστή η παρουσία του Στ. Ράπτη στη συγκέντρωση, υπήρξαν πληροφορίες περί προτροπής του και σε άλλα στελέχη του σώματος του οποίου ηγείται να τον ακολουθήσουν στο Σύνταγμα, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνόταν στους οπαδούς του κόμματός του. Κι όλα αυτά ενώ ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ καρατομήθηκε άμεσα, σε αντίθεση με τον κ. Ράπτη, ο οποίος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία παραμένει κανονικά στη θέση του. Ακόμη όμως κι αν ο υπουργός… ξέχασε την παρουσία Ράπτη στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα έπρεπε να είναι ενήμερος για τις διάφορες υποθέσεις που έχουν δημιουργήσει σκιές στη διάρκεια της θητείας του ως αρχηγού, αλλά και για το γεγονός ότι είναι υπόδικος για παράβαση καθήκοντος».

Επίσης τα φιλικά –επαναλαμβάνουμε– «Παραπολιτικά» του εκδότη Γ. Κουρτάκη ζητούν – μέσω σχολίων και ανάλογων θεμάτων– τον «εξοβελισμό» της ανακρίτριας Ειρήνης Τζίβα. Γενικώς και ειδικώς, η συγκεκριμένη εφημερίδα ξιφουλκεί και απαιτεί (!), με μεγάλη συχνότητα, την απομάκρυνση όσων έχουν χειριστεί σε διάφορες περιόδους και από διάφορες θέσεις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Βαγγ. Μαρινάκης. Ειδικά για την υπόθεση του «Noor 1».

Ασφυκτικές πιέσεις από το λιμάνι

Οι πιέσεις που δέχονται από το… λιμάνι ο Μητσοτάκης και η ομάδα του είναι ασφυκτικές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από το περιβάλλον Μαρινάκη έχουν ήδη «σταλεί τα μηνύματα» στο σύστημα Μαξίμου για «βοήθεια» αναφορικά με τις δικαστικές υποθέσεις του. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι είναι άγνωστο εάν οι «πρωτοβουλίες των φίλων Μαρινάκη» είναι σε γνώση του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι πιέσεις ασκούνται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στον στενότερο συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος εκτός από τον θεσμικό του ρόλο είναι αυτός που αναλαμβάνει «όλες τις δύσκολες αποστολές» για λογαριασμό του Μητσοτάκη. Από το να μιλάει με ισχυρούς και ενίοτε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες, να «φροντίζει για την οικονομική ευρωστία του καθεστώτος» και να «μιλάει» με δικαστικούς κύκλους για διάφορες «ευαίσθητες υποθέσεις» που ενδιαφέρουν τη νέα κυβέρνηση.

Τέλος, υπάρχει κι άλλος στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη (βολεύτηκε πριν από λίγες ημέρες σε ζηλευτή θέση στη Βουλή) ο οποίος από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκε αρχηγός της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε και έχει καθημερινές επαφές με ανθρώπους και φίλους του Βαγγ. Μαρινάκη στα μέσα ενημέρωσης. Αυτός λοιπόν ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δέχεται από τους «φίλους Μαρινάκη», όπως φημολογείται, ασφυκτικές πιέσεις για να «παρέμβει» και να «βοηθήσει» στις δικαστικές υποθέσεις του εφοπλιστή».

Πηγή: documentonews.gr

Σχετικά άρθρα