Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία «μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη

Άρπαξαν ένα εκατ. ευρώ από σπίτι επιχειρηματία

Βίντεο από τη στιγμή της διάρρηξης σε βίλα επιχειρηματία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN, απεικονίζονται οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να πλησιάζουν στην μονοκατοικία με κλεμμένο όχημα το οποίο είχαν αρπάξει από αυλή σπιτιού που είχαν διαρρήξει νωρίτερα στη Θέρμη.

Ο ένας ληστής παραβίασε την μπαλκονόπορτα και εισέβαλε με τον συνεργό του στην οικία.

Οι δράστες εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν μετρητά, λίρες και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλειπε σε διακοπές με την οικογένειά του στη Χαλκιδική και ειδοποιήθηκε από την εταιρεία συναγερμού και με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία, ήταν όμως ήδη αργά.

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η όλη διάρρηξη διήρκησε ελάχιστα και οι στοχευμένες κινήσεις των δραστών δείχνει ότι είχαν προηγουμένως σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επαγγελματίες που όχι μόνο γνώριζαν πώς θα κινηθούν αλλά είχαν και γνώσεις καθώς κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω ενός συστήματος με αισθητήρες ανιχνεύσεις κίνησης και κάμερες ο επιχειρηματίας ειδοποιήθηκε άμεσα για τη διάρρηξη, όμως μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία και περιπολικά να φτάσουν στο σημείο είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Στα εργαστήρια θα αναλυθούν όλα τα βίντεο από τις κάμερες που διέθετε η βίλα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέγραψαν κινήσεις των «ποντικών». Παράλληλα οι αστυνομικοί ψάχνουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και κλειστών κυκλωμάτων από σπίτια και καταστήματα της περιοχής προκειμένου να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το ύποπτο αυτοκίνητο με το όποιο έφτασαν και έφυγαν από το σημείο οι διαρρήκτες. Έτσι τουλάχιστον προκύπτει μέσα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που χθες το βράδυ το είδαν να σταθμεύει κοντά στη βίλα του γνωστού βιομήχανου.

Σχετικά άρθρα