Βολές Τραμπ κατά της CIA

Τι απάντησε για τους ισχυρισμούς περί νοθείας

Σφοδρές επικρίσεις κατά τις CIA εξαπέλυσε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τους ισχυρισμούς της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας ότι ρώσοι χάκερς είχαν ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία των ΗΠΑ που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Μπορείτε να φανταστείτε εάν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό και ήμασταν ΕΜΕΙΣ που θα παίζαμε το χαρτί Ρωσία/CIA; Θα χαρακτηριζόταν ως θεωρία συνωμοσίας!».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Τραμπ αμφισβήτησε επίσης το γεγονός ότι οι πληροφορίες αυτές δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

«Εκτός κι εάν πιάσεις τους χάκερς επ’ αυτοφώρω, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιος ήταν πίσω από το χάκινγκ. Γιατί αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε πριν από τις εκλογές;», έγραψε την Δευτέρα ο Τραμπ σε ένα ακόμα tweet του.

Πριν από δύο μήνες το FBI είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την παράνομη πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο την Παρασκευή η CIA προχώρησε περισσότερο υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρα της Ρωσίας ήταν να συμβάλει στη νίκη του Τραμπ.

Την Παρασκευή, αξιωματούχοι της CIA δήλωσαν στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι «πιστεύουν ακράδαντα» πως Ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία υπέρ του Τραμπ.

Το επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ δημοσιοποίησε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν πει ότι ο Σαντάμ Χουσείν είχε στην κατοχή του όπλα μαζική καταστροφής».

Σχετικά άρθρα