Βόλτα με τον γιο του Τσε Γκεβάρα

Όταν οι απόγονοι βγάζουν λεφτά!

Την περιπέτεια που έζησε ο Τσε Γκεβάρα κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι με μοτοσικλέτα στη Νότιο Αμερική το 1952 προσφέρει στους λάτρεις των δύο τροχών, έναντι όμως αδράς αμοιβής, ο μικρότερος γιος του επαναστάτη και αρχηγού των ανταρτών της Κούβας. Ο Ερνέστο Γκεβάρα προσφέρει στους Κουβανούς- και όχι μόνο- εξαήμερες εκδρομές με μοτοσικλέτα έναντι 3 χιλιάδων δολαρίων χωρίς να συμπεριληφθούν τυχόν έξοδα αεροπλάνου.

Για όσους έχουν παχύ πορτοφόλι και προτιμούν μία εκδρομή εννέα ημερών αλλά και ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων, το κόστος ανεβαίνει αγγίζοντας τα 5.800 δολάρια. Το ταξιδιωτικό γραφείο που κάνει πραγματικότητα την εμπειρία του Τσε Γκεβάρα όπως την αφηγείται στα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» άνοιξε στην Κούβα, σε μία χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα 20 δολάρια. Ο Ερνέστο που κληρονόμησε το πάθος του πατέρα του με τις μοτοσικλέτες , αποφάσισε να βγάλει μία περιουσία κάνοντας εμπόριο το όνειρο του πατέρα του.

Έστησε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην «καρδιά» της Αβάνας διαφημίζοντας στους λάτρεις της μοτοσικλέτας την μοναδική εμπειρία που βίωσε ο κομμουνιστής Μαρξιστής- Λενινιστής Τσε Γκεβάρα στη Νότιο Αμερική το 1952.

Τα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» (Diarios de motocicleta), που βασίστηκαν στα ημερολόγια που κράταγε ο Τσε Γκεβάρα έγιναν και ταινία. Αφηγούνται την ιστορία για ένα ταξίδι με μοτοσικλέτες στη Νότια Αμερική που έκανε ο νεαρός Τσε με το φίλο του Αλμπέρτο το 1952.

Το μακρύ ταξίδι του Γκεβάρα και του φίλου του Αλμπέρτο Γρανάδο κατά μήκος της Νότιας Αμερικής τους έκανε να γνωρίσουν μία άλλη πραγματικότητα από αυτή του αριστοκρατικού Μπουένος Άιρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι , σε εκείνο το ταξίδι, Τσε και Αλμπέρτο διήνυσαν με τη μοτοσικλέτα 13 χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αργεντινή μέχρι τη Χιλή, το Περού την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Σχετικά άρθρα