«Βόμβα» από Θεσμούς: «Όχι» στην παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας

Εμμένουν στην απόφαση τους, το ισχύον πλαίσιο να λήξει στο τέλος Απρίλη

Η κυβέρνηση, δεδομένων των συνθηκών ζητά παράταση του υφιστάμενου πλαισίου έως το τέλος του έτους, αλλά προς μεγάλη έκπληξη των συμμετεχόντων στην χθεσινή (8/4) τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των θεσμών συνέχισαν να χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν προ κορωνοϊού για να υποστηρίξουν ότι το ισχύον πλαίσιο πρέπει να λήξει στο τέλος Απρίλη!

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και την εμμονή των θεσμών στην τήρηση των συμφωνηθέντων επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης λέγοντας πως μετά από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης δεν υπήρξε συμφωνία.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται αλλά θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται στην παρούσα συγκυρία να νομοθετήσει τις απαιτούμενες από τους θεσμούς αλλαγές.

Με τα δικαστήρια κλειστά και τους πλειστηριασμούς, όπως και όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης «παγωμένους», πρακτικά η αλλαγή του πλαισίου δεν θα είχε ισχύ.

Πολιτικά όμως εγείρεται μείζον ζήτημα σε μία συγκυρία όπου η επιδίωξη αποκατάστασης της κουλτούρας πληρωμών είναι σχήμα οξύμωρο.

Πηγή: libre.gr

Σχετικά άρθρα