Βόμβα: Εργοδότες ζητούν αναστολή της καλοκαιρινής άδειας!

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας

Τον περιορισμό ακόμα και την κατάργηση της θερινής άδειας για φέτος ζητούν οι εργοδοτικοί φορείς, σε κλάδους οι οποίοι έκλεισαν λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε για την πανδημία του κορωνοϊού.
Φέρονται μάλιστα να πρότειναν σε ορισμένους κλάδους (και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις σε αναστολή) να καταργηθούν για εφέτος οι άδειες, σε άλλους να αποφασίζει ο εργοδότης ανάλογα με την κερδοφορία και σε άλλους να συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο, χωρίς να διευκρινίζεται πως ακριβώς θα γίνει αυτό χωρίς να ασκηθεί πίεση στον δεύτερο.

Το Υπ. Εργασίας εξετάζει αίτημα εργοδοτικών φορέων για κατάργηση της θερινής άδειας

Από την πλευρά του Γιάννη Βρούτση πάντως δήλωναν πως δεν υπάρχει καν τέτοιο θέμα.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Τα σενάρια είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων του τουριστικού κλάδου, που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τουριστικής κίνησης.

Ο εξωτερικός τουρισμός θα εξαρτηθεί εξάλλου και από τα μέτρα που θα αποφασιστούν συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις αερομεταφορές, από την κατάσταση σε άλλες χώρες από όπου έρχεται σημαντικός αριθμός τουριστών όπως η Γερμανία (όπου η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει κανονίσει θερινές διακοπές και όπου ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι θα ήταν «τερατωδώς κακή» η ιδέα καλοκαιρινών διακοπών εφέτος), αλλά και από το εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα ιού όταν ξεκινήσει η άρση των περιορισμών.

Οι φορείς του τουριστικού κλάδου θεωρούν λοιπόν ευλόγως ότι κάθε μέτρο κατάργησης ή συρρίκνωσης των θερινών διακοπών των Ελλήνων εργαζομένων θα δώσει τη «χαριστική βολή» στον τουρισμό και θα ανακόψει τις ελπίδες ανάκαμψης τον Ιούλιο- Αύγουστο.

Πηγή: libre.gr

Σχετικά άρθρα