ΒΟΜΒΑ: Ντοπέ στο Πεκίνο η Δεβετζή

Σε επανεξέταση δείγματος

Δεν έχουν τέλος οι δυσάρεστες εκπλήξεις για την Πηγή Δεβετζή, αφού σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής φέρεται να έχει βρεθεί ντοπαρισμένη σε επανεξέταση δείγματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να απολέσει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε.

Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη εφημερίδα το δείγμα που είχε δώσει η Ελληνίδα αθλητρία στο Πεκίνο επανεξετάστηκε και βρέθηκε η αθλήτρια να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Θυμίζουμε ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί ξανά θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από δείγμα του 2007, όταν και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ το Νοέμβριο του 2015. Τότε η αθλήτρια του τριπλούν είχε δηλώσει ότι είναι καθαρή.

Τώρα η αθλήτρια μπαίνει ξανά σε μεγάλες περιπέτειες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο που είχε κατακτήσει. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, όταν δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το δείγμα των αθλητών και των αθλητριών που λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς διοργάνωσεις καταψύχονται προκειμένου να επανεξεταστούν και να βρεθούν ουσίες που ήταν αδύνατο να βρεθούν λόγω της… προηγμένης τεχνολογίας του ντόπινγκ. Η WADA διατηρεί το δικαίωμα επανελέγχου μέχρι και δέκα χρόνια μετά τις διοργανώσεις.

Σχετικά άρθρα

Χιόνισε στον Ολυμπο!

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις κορυφές του Ολύμπου, καθώς η θερμοκρασία σημείωσε πτώση και έτσι στα μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 2.400 μέτρα είχαμε χιονοπτώσεις και ελαφριά χιονόστρωση στην κορυφή του βουνού. Σύμφωνα με το weather-in-greece.gr, το πρώτο χιόνι για φέτος στο βουνό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο τέτοια εποχή, αφού τέτοια περίοδο έχει χιονίσει και πολύ χαμηλότερα […]