Βόμβα: Πλησιάζει το τέλος της Tesla;

Διανύει περίοδο οικονομικής κρίσης η αυτοβιομηχανία

Μπορεί η Tesla Motors να ίδρυσε της Tesla Greece αλλά και να αποκάλυψε πριν λίγο καιρό το ολοκαίνουριο Roadster και το εντυπωσιακό ημιφορτηγό Tesla Semi, όμως αυτό δεν σημαίνει πως διανύει περίοδο οικονομικής ευημερίας. Το αντίθετο μάλιστα!

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Πόσο μεγάλο; Φέρεται να χάνει περί τα 8 χιλιάδες δολάρια το λεπτό! Αυτό μεταφράζεται σε 480 χιλιάδες δολάρια την ώρα κ.ο.κ.

Το ρόλο του σε αυτό έχουν παίξει και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3 αλλά ανεξαρτήτως αιτίας, με το ρυθμό που κινείται αυτή τη στιγμή η εταιρεία του Elon Musk, το αποθεματικό της θα εξανεμιστεί μέχρι τον προσεχή Αύγουστο!

Για να αντέξουν άλλους δέκα μήνες ή ένα χρόνο, πρέπει ο Musk να βρει χρήματα. Και γρήγορα, αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg, Kevin Tynan.

Σανίδες σωτηρίας μπορούν να αποτελέσουν τα δύο νέα μοντέλα, μιας και ειδικά για το Roadster, οι χίλιοι που θα τιμήσουν την σπέσιαλ έκδοση «Founders Edition» θα πρέπει να προκαταβάλουν τα 250 χιλιάδες δολάρια που αυτό κοστίζει. Φυσικά «καπάρωμα» έναντι χαμηλότερου φυσικά κόστους, θα αφορά και στο απλό Roadster αλλά και το Semi.

Σχετικά άρθρα

Pole position για τον Ρόσμπεργκ στο Αμπου Ντάμπι

Για τρίτο συνεχόμενο γκραν πρι ο Νίκο Ρόσμπεργκ αναδεικνύεται νικητής στη μάχη της pole position, αφήνοντας δεύτερο τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Λιούις Χάμιλτον. Παρά το γεγονός ο βρετανός οδηγός κινήθηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στο Αμπου Ντάμπι,ο Ρόσμπεργκ  ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σαββάτου. Ο γερμανός οδηγός της […]