Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας!

Έκρηξη Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου με δύο τραυματίες

Έκρηξη προκλήθηκε στην οδό Σκουφά στην Αθήνα, σήμερα (27/12) το πρωί, στις 7:05 έξω απ’ τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας αστυνομικός κι ο νεωκόρος του ναού.

Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν -ελαφρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ένας αστυνομικός κι ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Ο καντηλανάφτης, που βρισκόταν στον Ιερό Ναό εντόπισε ένα ύποπτο κουτί μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας και κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες του οικείου ΑΤ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των αστυνομικών άνοιξε το κουτί.

Τότε, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός στο πρόσωπο, καθώς κι ο νεωκόρος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open TV, μέσα στο κουτί, υπήρχε ρολόι, εκρηκτική ύλη και κάποια μπουκάλια, γεγονός που καταδεικνύει ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ έχει σπεύσει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Αποκλεισμένη αυτή την ώρα είναι η οδός Σκουφά, οι δρόμοι περίξ της εκκλησίας, καθώς και η οδός Τσακάλωφ και οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στον Ιερό Ναό.

Στην Σόλωνος διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα κι όπως όλα δείχνουν, δεν υπήρξε.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα