«Βόμβα» Ζούκερμπεργκ

Το Facebook θα αποκαλύψει στοιχεία στο Κογκρέσο

Το Facebook εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα δώσει στοιχεία στο Κογκρέσο για ρωσικές διαφημίσεις – Οι εν λόγω διαφημίσεις εμφανίζονταν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2016 – Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο, στο πλαίσιο των ερευνών για εμπλοκή της Ρωσίας στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Facebook υπέκυψε στις συνεχείς κυβερνητικές πιέσεις! Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για το περιεχόμενο περισσότερων από 3.000 διαφημίσεων που αγόρασαν Ρώσοι πριν από τις αμερικανικές εκλογές το 2016.

Το Facebook κατηγορήθηκε το προηγούμενο διάστημα για απόκρυψη στοιχείων που αφορούν τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, δήλωσε ότι η εταιρεία θα δώσει στο Κογκρέσο «το περιεχόμενο και τις σχετικές πληροφορίες των πάνω από 3.000 διαφημίσεων που φαίνεται να συνδέονται με μια ρωσική ομάδα γνωστή ως Internet Research Agency».

Ο Ζούκερμπεργκ δεσμεύτηκε ότι «θα συνεργαστεί με άλλα μέρη για να δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο διαφάνειας στις online πολιτικές διαφημίσεις».

Ο Zuckerberg ανέφερε εννέα βήματα, τα οποία είπε ότι το Facebook θα λάβει για να αποτρέψει τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο για να παρεμβαίνουν στις εκλογές.

Προχωρώντας σε μια σημαντική αλλαγή, το Facebook θα κάνει τις πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο πιο διαφανείς, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν ποιες διαφημίσεις σχετίζονται με τις εκλογές.

Ο γενικός σύμβουλος της Facebook, Colin Stretch, δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν θα αποκαλύψει ευαίσθητο περιεχόμενο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ότι η εταιρεία θέλει να βοηθήσει στην προστασία της ακεραιότητας των εκλογών στις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι οι πολίτες αξίζουν μια πλήρη ενημέρωση για το τι συνέβη στις εκλογές του 2016», τόνισε ο Stretch.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το Facebook ανακοίνωσε την πως ανακάλυψε ότι, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης η οποία θεωρείται πως είχε έδρα στη Ρωσία, δαπανήθηκαν 100.000 δολάρια σε χιλιάδες διαφημίσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες προωθούσαν μηνύματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, μέσα σε μια περίοδο δύο ετών, ως τον Μάιο.

 

Σχετικά άρθρα