«Βόμβες» Τσίπρα για Μαρινάκη και Ν.Δ.

Τόνισε πως ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ ανέλαβε χρέη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ομιλά του σε εκδήλωσης της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους για τα όσα υποστήριξε ο γνωστός επιχειρηματίας σε σημερινή του συνέντευξη, ενώ δήλωσε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης «ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.».

«Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο ένα έγγραφο δήθεν συνταραχτικών αποκαλύψεων, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε δε «και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος ;Γιατί τόση απελπισία; Να σας πω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της».

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε τα πάντα για να μην έρθει «η μεγάλη πολιτική αλλαγή του Αυγούστου του 2018» σημειώνοντας ότι «αυτός και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή».

«Τη μια φορά ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Την άλλη το τέταρτο μνημόνιο. Την άλλη οι περικοπές στις συντάξεις και άλλα πολλά. Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά. Προπαγάνδιζαν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ακόμη και τα περί αλλαγής επισημαίνοντας ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι αλλαγή, αλλά παλινόρθωση.

«Αυτό είναι απολύτως ψευδεπίγραφο. Η ιστορική πολιτική αλλαγή ξεκίνησε το 2015 και μπήκε σε σταθερά θεμέλια τον Αύγουστο του 2018 με την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα σε άλλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

* Όταν οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα μας απειλούν ότι θα έρθουν για να μας δικάσουν, δίνουν κίνητρο στους πολίτες να έρθουν να στηρίξουν την κυβέρνηση εκείνη που θα δώσει προοπτική.

* Ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα.

* Αναλάβαμε την ευθύνη στα δύσκολα. Σφίξαμε τα δόντια κι ενώσαμε δυνάμεις σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Μαζί με έναν λαό που πλήρωσε άδικα τα σπασμένα μιας κρίσης που προκάλεσαν πράξεις και παραλείψεις 40 ετών. Με ένα λαό που αγωνίστηκε και κέρδισε την αξιοπρέπεια του.

* Το ότι η Ελλάδα δεν έχει πια μνημόνια. Το ότι η Ελλάδα έδιωξε το ΔΝΤ. Δεν είναι δικό μας κατόρθωμα. Είναι δικό σας κατόρθωμα. Είναι συλλογικό κατόρθωμα και συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού.

Σχετικά άρθρα