Βόμβες Τσίπρα για ΝΔ και παρακράτος του λιμανιού!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη

Επίθεση στη ΝΔ, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μερίδα της επιχειρηματικής ελίτ που καλλιεργεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, μια «επικοινωνιακή απάτη», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας η οποία βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή και η οικονομία γυρίζει σελίδα» ενώ ο λαός «σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα».

Από διάψευση σε διάψευση

«Σε όλη τη διαδρομή αυτή την τριετία», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με μοναδική αρχή την καταστροφολογία. Πρώτα ήταν ο κόφτης που θα θέριζε μισθούς και συντάξεις. Μετά ήταν το αδιέξοδο για το χρέος, εκεί όπου μάλιστα βγήκαν στα κάγκελα να υπερασπιστούν το PSI και τη λεηλασία στα αποθεματικά. Έπειτα, εφευρέθηκε το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι το διάβασε – μάλλον παρέα με τον εξωγήινο κάπου στον Υμηττό. Στη συνέχεια, ήρθε η περικοπή των συντάξεων. Και φυσικά, από το όργιο καταστροφολογίας, δε θα μπορούσε να λείπει η άχαστη πρόβλεψη για τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρήματος».

Καλοστημένη πολιτική απάτη το αφήγημα κάποιων ολιγαρχών

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, «είναι ένα σχέδιο συμμόρφωσης των απείθαρχων, των ατάκτων. Θέλουν να εκδικηθούν έναν ολόκληρο λαό για τις πολιτικές επιλογές που έκανε. Που τόλμησε να οραματιστεί το μέλλον του χωρίς τους μόνιμους ιδιοκτήτες της εξουσίας στα κυβερνητικά έδρανα. Γιατί άλλωστε και ο ίδιος είναι γνήσιος εκπρόσωπος και εκφραστής της Ελλάδας των ελίτ. Και οραματίζεται μια Ελλάδα κομμένη και ραμμένη στα σχέδια και τις επιθυμίες αυτών. Μια Ελλάδα που ευημερούν οι λίγοι και στενάζουν οι πολλοί».

«Πιστεύει μάλιστα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «ότι του αρκούν μια χούφτα ολιγάρχες και τα μιντιακά τους συγκροτήματα για να του εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία. Με αυτούς έχει σχεδιάσει και προσπαθεί να πλασάρει στη κοινή γνώμη αλλά και στον ίδιους τους εαυτούς μια χίμαιρα».

Τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν οι φίλοι επιχειρηματίες

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ αλλά και σε μερίδα του Τύπου ο κ. Τσίπρας είπε πως «οι ίδιοι που είχαν εξαιρετικές επιτυχίες στις προβλέψεις τους και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στο δημοψήφισμα, όπου έπεσαν έξω μόνο κατά 20 περίπου μονάδες, φρόντισαν και έσπευσαν να προδιαγράψουν ότι ανεξάρτητα από το αν πείθει ή ό κος Μητσοτάκης και η ΝΔ, ανεξάρτητα από το αν έχει σχέδιο και πρόταση για το αύριο της χώρας είναι ήδη νικητές και μάλιστα με 10,15,20 μονάδες στις επικείμενες εκλογές».

«Εγώ θα ήθελα όλους αυτούς να τους ευχαριστήσω θερμά. Μαζί και τον κο Μητσοτάκη που προφανώς θα είχε τους λόγους του τους εσωκομματικούς ώστε να επιβάλει αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική της απάτης. Να τον ευχαριστήσω γιατί μου έχει κάνει ένα μεγάλο δώρο. Διότι όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει μακρύ δρόμο να διανύσει», είπε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει:

«Και η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογές θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κου Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του. Γιατί μπορεί αυτός να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, Αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δε τους εκλέγουν οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης».

Η ελίτ του σαλονιού και το παρακράτος του λιμανιού

Φωτογραφίζοντας τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός μίλησε για «ανεξέλεγκτους ολιγάρχες» και «υπόδικους» σημειώνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα «είναι το ποιος κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα. Και εκεί για να μη μασάμε τα λόγια μας κρύβονται όχι μόνο οι ελίτ αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη. Δεν είναι μόνο η ελίτ του σαλονιού, είναι και το παρακράτος του λιμανιού. Αυτοί που επιθυμούν να κυβερνήσουν αντ’ αυτού, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους. Και πρώτα από όλα να ξεμπερδέψουν με τα τραβήγματά τους με τη δικαιοσύνη. Από την άλλη εμείς δε λειτουργούμε ούτε με βεντέτες ούτε με ρεβανσισμό. Δεν στοχοποιούμε κανέναν. Δεν θα αφήσουμε όμως ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χώρα ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών, των υπόδικων και των εκβιαστών».

Στις ευρωεκλογές θα αποκαλυφθούν όλα

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «η μεθεπόμενη κάλπη θα είναι αυτή της μεγάλης ευθύνης γιο το τόπο και τη πορεία του. Η μεθεπόμενη κάλπη όμως, αυτή των εθνικών εκλογών, θα είναι -και κλείνω με αυτό- και κάλπη όπου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν μόνο για ποια κυβέρνηση θέλουν. Θα ψηφίσουν και ποιο Σύνταγμα θέλουν. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με την ιστορία. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό το μεγάλο και όμορφο αγώνα για τη νέα εποχή αυτού του τόπου».

«Τα πικρά ποτήρια θα πιούν ένα ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, Της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελιτ».

πηγή: documentonews

Σχετικά άρθρα