20.4 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Voucher 200 ευρώ για laptop και τάμπλετ

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ για laptop, τάμπλετ ή desktop είναι και όσοι δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ – Πότε μπορούν να κάνουν αίτηση.

Οι πρώτοι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν laptop, τάμπλετ ή desktop, βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης των επιταγών τους. Όσοι μαθητές και φοιτητές έκαναν αίτηση και εγκρίθηκε αναμένουν να αρχίσει η πληρωμή των voucher των 200 ευρώ. Η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά για να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές του έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021».

Ωστόσο εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Και αυτό γιατί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει. Ετσι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος (30 Ιουλίου 2021).

Βήμα βήμα η διαδικασία για την αίτηση

Αρχικά οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται όπως:

ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,

η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,

κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),

και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε

Σε οδηγίες που εκδόθηκαν, η πλατφόρμα του voucher των 200 ευρώ («Ψηφιακή Μέριμνα») ενημερώνει τους δικαιούχους ότι «σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία των τέκνων (επώνυμο, όνομα κλπ.) δεν εμφανίζονται σωστά στην αίτηση. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η αναφορά “άρρεν” ή “θήλυ” στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού. Δεν αποκλείονται όμως και άλλα λάθη/ανακρίβειες».

Το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών δε δύναται να συμπληρωθούν από το δικαιούχο, αλλά αντλούνται αυτόματα από το μητρώο ΑΜΚΑ. Τα λάθη ή ανακρίβειες οφείλονται στο γεγονός ότι το μητρώο δεν είναι σωστά επικαιροποιημένο. «Η ακρίβεια των στοιχείων αυτών όμως είναι σημαντική, διότι τα στοιχεία διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά μητρώα των εκπαιδευτικών δομών για την επιβεβαίωση της φοίτησης. Αν δεν είναι σωστά ενημερωμένα, τότε πιθανότατα δε θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της φοίτησης και η έγκριση της επιταγής (voucher)» επισημαίνεται.

Σε περίπτωση λαθών όπως τα παραπάνω, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των παιδιών τους στο μητρώο ΑΜΚΑ, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

πηγή: ethnos.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα