“Βούλιαξε” ο Πειραιάς

Από 1.800 μετανάστες

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, έφτασαν στις 05:45 τα ξημερώματα από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής στο νησί.

Οι περισσότεροι μετανάστες -κυρίως από τη Συρία-, αφού έφτασαν στον Πειραιά, κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια. Ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι, άλλοι δήλωσαν ότι είχαν κάπου να μείνουν, σε φίλους ή συγγενείς, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια, όπου και θα παραμείνουν.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι της Μυτιλήνης και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το πρωί της Κυριακής επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση, κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη

Σχετικά άρθρα