Βουρκωμένη η Χίλαρι (video)

Είναι επώδυνη ήττα

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε την πρώτη της ομιλία, μετά την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αρκετές φορές, τόνισε αρχικά σε υποστηρικτές της και στελέχη του επιτελείου της σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν, εμφανώς συγκινημένη: «Χθες την νύχτα συνεχάρην τον Ντόναλντ Τραμπ και προσφέρθηκα να εργαστώ μαζί του για το καλό της χώρας μας. Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών

Η Κλίντον συνέχισε λέγοντας: Ξέρω ότι αισθάνεστε απογοητευμένοι. Είμαι και εγώ απογοητευμένη, όπως είναι και εκατομμύρια πολίτες που επένδυσαν τις ελπίδες και τα όνειρά τους σε αυτή την εκστρατεία. Είναι επώδυνο, θέλω όμως να θυμάστε ότι αυτές οι εκλογές δεν κινήθηκαν γύρω από έναν άνθρωπο. Έγιναν για τη χώρα που θέλουμε όλοι, μια χώρα με ελπίδα που θα περιλαμβάνει τους πάντες.

Το «ευχαριστώ» στον Ομπάμα

«Να προσθέσω πως η συνταγματική μας δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μόνο στις εκλογές, αλλά συνέχεια για να προωθήσουμε τις αξίες μας. Να προστατέψουμε τη χώρα και τον πλανήτη και να διαλύσουμε όλα τα εμπόδια που παρεμποδίζουν τους Αμερικανούς να κάνουν το όνειρό τους πραγματικό. Το Αμερικανικό όνειρο είναι για όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, άντρες γυναίκες, σεξουαλικό προσανατολισμό, για όλους. Τώρα λοιπόν η ευθύνη ως πολίτες είναι να διατηρήσουμε το ρόλο ώστε να δημιουργήσουμε μία πιο ισχυρή Αμερική. Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας. Ευχαριστώ τον Μπάρακ και την Μισέλ Ομπάμα στους οποίους η χώρα μας χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας. Η αγάπη μου για εσάς είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορώ να εκφράσω».

«Αυτή η απώλεια μας πονάει»

«Βάλατε την καρδιά σας σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Θέλω να σας πω ότι είστε οι καλύτεροι σύντροφοι εκστρατείας που θα ήθελε κάποιος. Και στα εκατομμύρια εθελοντών θέλω να ακούγεται η φωνή σας. Αυτή η απώλεια μας πονάει, αλλά μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε αυτή τη μάχη για τα δικαιώματά σας. Σε όλες τις γυναίκες που το πεπρωμένο τους το συνέδεσαν με αυτή την εκστρατεία είμαι περήφανη που είμαι η γυναίκα που σας εμπνέει. Γνωρίζω ότι δεν έχουμε σπάσει αυτό το ταβάνι για τις γυναίκες και ελπίζω να το σπάσουμε πολύ πιο γρήγορα. Για τα κορίτσια που μας βλέπουν μην αμφιβάλλετε πως σας αξίζουν όλες οι ευκαιρίες του κόσμου. Είμαι πολύ ευγνώμων για τη χώρα και για όλα όσα μου έδωσε, κάθε μέρα βλέπω πόσο ευλογημένη είμαι που είμαι Αμερικανίδα. Οι καλύτερες ημέρες βρίσκονται ακόμα μπροστά μας».

Σχετικά άρθρα