Βραχάλη για Open και Total Football

Η άποψη της αθλητικογράφου για τη νέα εκπομπή

Η αθλητικογράφος του Open Χριστίνα Βραχάλη μιλά στο «TV Έθνος» για το ξεκίνημά της, την πορεία της μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, θυμάται τη στιγμή που τη συγκίνησε πολύ και απαντά σε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την αθλητική ειδησεογραφία;

«Η ανάγκη να βρίσκομαι στο φυσικό μου περιβάλλον, το γήπεδο μέσα στο οποίο μεγάλωσα, ωρίμασα και έγινα καλύτερος άνθρωπος, καθώς και η βαθιά και αγνή σχέση μου με τον αθλητισμό».

Ο πατέρας σας, όντας δημοσιογράφος, έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας αυτή;

«Ναι, πράγματι ο πατέρας μου ήταν 35 χρόνια δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Καμία σχέση με αθλητικά. Δεν με παρακίνησε με την έννοια του «θέλω να γίνεις δημοσιογράφος», όσο με το γεγονός πως έβλεπα στα μάτια του τότε που ήμουν μικρή πως ήταν σίγουρος γι’› αυτό που θα γίνω όταν μεγαλώσω… Η αλήθεια είναι πως στην αρχή είχα άρνηση για το επάγγελμα, γιατί μου είχε «κλέψει» τον μπαμπά μου. Ξέρεις, δεν τον έβλεπα πολύ και είχα «θυμώσει» στο επάγγελμα!»

Σας βοήθησε με τις συμβουλές του στο ξεκίνημά σας;

«Χωρίς εκείνον δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σε μένα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Είναι εκείνος που με έμαθε να παραμένω ακέραια. Να πατάω τα πόδια μου στη γη. Να συνειδητοποιήσω πως η δουλειά και η επαγγελματική καταξίωση είναι όμορφα. Αλλά τα σπουδαία είναι άλλα… Είναι εκείνος που μου έλεγε πως όταν είσαι στα πάνω σου να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Να εκτιμάς και να βοηθάς. Αυτός είναι ο πατέρας μου. Και αυτός είναι η αιτία που έφτασα μέχρι εδώ…»

 Πότε και πού έγινε το πρώτο σας ρεπορτάζ;

«Το πρώτο μου ρεπορτάζ έγινε το 2002 για λογαριασμό της ΕΡΤ, όπου και εργαζόμουν, στο πρώτο test event που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν στον Άγιο Κοσμά»

Τι διαφορετικό έρχονται να δώσουν οι δύο αθλητικές εκπομπές του Open («Open Sport» και «Total Football») στις οποίες έχετε ενεργό συμμετοχή;

«Το Open, όπως φανερώνει και το όνομά του, είναι ένα κανάλι «ανοιχτό» στις προκλήσεις και τις νέες ιδέες. Το «Open Sport» είναι μια ποιοτική αθλητική εκπομπή η οποία έχει την υπογραφή του εξαιρετικού συναδέλφου Μανώλη Σφακάκη, αλλά και τη σφραγίδα του Άγγελου Τόμπρου, ο οποίος την επιμελείται. Περιλαμβάνει θέματα επικαιρότητας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα όλα τα «πρόσωπα» και τις προεκτάσεις του αθλητισμού. Το «Τotal Football» είναι η εκπομπή που εμείς ως τηλεθεατές επιθυμούσαμε εδώ και χρόνια να δούμε. Σε αυτήν την εκπομπή, της οποίας κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης, τον λόγο έχουν οι ποδοσφαιριστές!»

 

Σχετικά άρθρα