«Βραχυκύκλωμα» στα κούριερ

Διπλάσιες παραγγελίες από όσες αντέχει το σύστημα

Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχουν» οι παραγγελίες των Ελλήνων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις ταχυμεταφορές κατά τη διάρκεια του β’ κύματος της πανδημίας.

Το αποτέλεσμα είναι να «φρακάρουν» τα courier, δημιουργώντας αλυσιδωτές παρενέργειες, σε πελάτες, και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ακόμη ένα πλήγμα στην επιβαρυμένη λόγω κορονοϊού οικονομία.

Ενδεικτικό είναι ότι η Γενική Ταχυδρομική ανακοίνωσε την αναστολή δύο υπηρεσιών της, η ACS είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα, πως ο μέσος όρος αναμονής παράδοσης είναι 6 ημέρες ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται και από τα ΕΛΤΑ.

Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες ακόμη περισσότερο ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

«Λόγω της εκρηκτικής αύξησης των παραγγελιών στο διπλάσιο βλέπουμε ότι έχει κορεστεί το Εθνικό Δίκτυο Ταχυμεταφορών. Για παράδειγμα αν η μέση χωρητικότητα του εγχώριου συστήματος logistic, δηλαδή αποθηκευτικών χώρων και ταχυμεταφορών, είναι στα 100 δέματα την μέρα, εμείς έχουμε ζήτηση 200 δέματα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταχυμεταφορών παρουσιάζονται κάποιες αδυναμίες εκτέλεσης παραγγελιών λόγω του πάρα πολύ μεγάλου όγκου που χρειάζονται να εξυπηρετήσουν αυτό το διάστημα.

Υπάρχουν, όμως, και μικρές ταχυμεταφορές οι οποίες θα μπορούσαν να παραδώσουν άμεσα» δήλωσε στο ethnos.gr o αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Μάκης Σαββίδης.

Η ανέπαφη παράδοση δεμάτων εκτόξευσε τις παραγγελίες

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης η έκρηξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι από την περίοδο του Πάσχα εφαρμόστηκε πρώτα στην Ελλάδα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η ανέπαφη παράδοση των δεμάτων και αυτό εξομάλυνε τον φόβο που είχε ο Έλληνας καταναλωτής.

«Μέχρι τότε το διάστημα που η ζήτηση έτρεχε με διπλάσιους ρυθμούς ήταν μικρό. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown αλλά και το καλοκαίρι το ηλεκτρονικό εμπόριο κινούνταν- όχι όμως με τεράστιες αυξήσεις- επειδή υπήρχε ανησυχία. Οι Έλληνες δεν γνώριζαν πως να αντιμετωπίσουν την νέα κατάσταση, φοβόταν τα courier και δεν προχωρούσαν σε αγορές».

Αν και το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο είναι διακαναλικό καθώς το 70% των ελληνικών e-shop είναι επέκταση των ελληνικών καταστημάτων, δημιουργώντας ηλεκτρονικό καταστήματα από κοινού εκτιμάται ότι ο τζίρος των e-shop έφτασε τα 10 δις ευρώ πέρσι ενώ στόχος του κλάδου είναι να κλείσει το 2020 με 15 δισ ευρώ τζίρο. Λόγω της ανάπτυξης του e-commerce, το 2018 η αγορά των ταχυμεταφορών έφτασε σε μέγεθος περίπου τα 360 εκατ. ευρώ και το 2019 διακινήθηκαν πάνω από 70 εκατ. αποστολές

 

 

Σχετικά άρθρα