Βρετανία: Σάλος με δημοσιεύματα για τον Τζόνσον

Φέρεται να συμμετείχε σε νέο πάρτι εν μέσω lockdown

Σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown βρισκόταν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του, Κάρι Σίμοντς, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ITV, ο προσωπικός γραμματέας του Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς είχε αποστείλει email στο προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου με το οποίο προσκαλούσε τους πάντες να «αξιοποιήσουν στο έπακρο τον καλό καιρό» και να συναντηθούν «για κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά» στον κήπο του Νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου 2020. Προέτρεπε δε τους ανθρώπους να φέρουν ο καθένας το ποτό του.

Την πρόσκληση έλαβαν πάνω από 100 παραλήπτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαΐου οι πολίτες της χώρας μπορούσαν να συναντώνται με ένα μόνο άτομο με το οποίο δε συγκατοικούσαν σε ανοιχτό χώρο και με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Συναθροίσεις περισσότερων ατόμων ή ολόκληρων νοικοκυριών απαγορεύονταν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όμως είχε δεχτεί επικρίσεις και στο παρελθόν μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει πλάκα σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής εκεί το 2020, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της covid-19.

Σχετικά άρθρα