Βρέθηκε η άτρακτος του Τουπόλεφ

Τα 4 σενάρια της τραγωδίας

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι αρχές για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως μεταδίδουν το Associated Press και το AFP. Πάνω από 3.500 άνθρωποι μετέχουν στις εκτεταμένες έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, αναζητώντας τις σορούς των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος, αλλά και τα μαύρα κουτιά, που θα δώσουν τις απαντήσεις για την τραγωδία.

Η άτρακτος του Τουπόλεφ βρέθηκε σε βάθος 27 μέτρων, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από την ακτή, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τα σενάρια της τραγωδίας

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς”, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο αεροπλάνο δεν ύπηρχε στρατιωτικό φορτίο ούτε πυροτεχνικές συσκευές, και σε αυτό επέβαιναν 92 άτομα με τις αποσκευές τους και ένα φορτίο 150 κιλών που ήταν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες.

Σχετικά άρθρα