Βρέθηκε βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο!

Την εκκένωση μίας περιοχής 10.000 κατοίκων διέταξαν οι πολωνικές αρχές, μετά τον εντοπισμό βόμβας 500 κιλών, την οποία είχαν ρίξει οι γερμανικές δυνάμεις στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην πόλη Μπιάλιστοκ.

Η αστυνομία εκκένωσε μία κατοικημένη περιοχή σε ακτίνα 1,2 χιλιομέτρων στην πόλη. Τα ειδικά συνεργεία έχουν προγραμματίσει τη μεταφορά και την ελεγχόμενη έκρηξη της τεράστιας βόμβας για την Κυριακή το πρωί. Έως τότε, οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή σε ξενοδοχεία πληρωμένα από την πολιτεία.

«Η μεταφορά της βόμβας πρέπει να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες», δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιχείρηση ενδέχεται να διαρκέσει μία ή δύο ώρες, κατά τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Η αστυνομία και οι πυροσβέστες ενημέρωσαν πόρτα-πόρτα τους κατοίκους που είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα των υπό εκκένωση σπιτιών.

Η βόμβα είναι τύπου ST 500 και περιλαμβάνει 220 κιλά εκρηκτικών. Αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης δρόμου στην πόλη. Οι εργάτες αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα