Βρήκαν χαμένη πόλη του Μ. Αλεξάνδρου

Εντοπίστηκε από απόρρητες εικόνες της CIA

Η CIA βοήθησε στο να ανακαλυψθεί χαμένη πόλη στο Ιράκ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βοήθησαν στην ανακάλυψη μιας χαμένης πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, φωτογραφίες από drones και απόρρητες δορυφορικές εικόνες των ΗΠΑ συνετέλεσαν στην ανακάλυψη μιας χαμένης πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ιδρύθηκε το 331 π.Χ.

Πρόκειται για την Qalatga Darband, η οποία ανακαλύφθηκε από μία ομάδα Ιρακινών και Βρετανών αρχαιολόγων με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Τζον Μακ Γκίνις, «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν μια πολυσύχναστη πόλη στο δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. Μπορείτε να φανταστείτε τους ανθρώπους που προμήθευαν κρασί στους στρατιώτες που περνούσαν από εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σημείο, στο οποίο βρίσκεται η πόλη άρχισε να τραβά την προσοχή των αρχαιολόγων, όταν εντοπίστηκε σε απόρρητες δορυφορικές φωτογραφίες της CIA.

Εν συνεχεία, προκειμένου να ανακαλυφθούν ακόμα περισσότερα για την πόλη, χρησιμοποιήθηκαν Drones για να αποκαλύψυν τα περιγράμματα των κτιρίων.
Πως όμως κατέληξαν ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον μεγάλο στρατηλάτη; Μια πληθώρα κεραμιδιών από τερακότα καθώς επίσης ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα που βρέθηκαν εκεί, υποδηλώνουν πως η πόλη θα μπορούσε να είχε ιδρυθεί από εκείνον.

Στο σημείο βρέθηκαν, επίσης, δύο αγάλματα – μια γυναικεία μορφή που πιστεύεται ότι είναι η Περσεφόνη, η ελληνική θεά της βλάστησης και η άλλη πιστεύεται ότι είναι ο Άδωνις, σύμβολο γονιμότητας.

Σχετικά άρθρα

Comments are closed.