Βρήκαν το σπίτι του Ιησού Χριστού!

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το οίκημα όπου έκανε πολλά γνωστά θαύματα

Χάρη σε ευρήματα στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καπερναούμ, στο βόρειο Ισραήλ, ίσως μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή του Ιησού στα ενήλικα χρόνια του.

Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μεγάλωσε στη Γαλιλαία, όμως υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για το πού κατοικούσε κατά τα επόμενα χρόνια του.

Ωστόσο, χάρη σε ευρήματα στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καπερναούμ, στο βόρειο Ισραήλ, ίσως μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή του Ιησού στα ενήλικα χρόνια του.

Ο πατέρας Κρις Ράιαν, διευθυντής της Θεολογικής σχολής στην Αυστραλία, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της σειράς του Amazon Prime «Έρευνα για το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού» πως οι ερευνητές έκαναν εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

Όπως είπε: «Πάνω μας είναι ένας ναός του 20ού αιώνα, που κτίστηκε πάνω από αυτό, μπορείτε να δείτε μερικά εξωτερικά τοιχώματα σε σχήμα οκταγώνου. Αυτή είναι μια εκκλησία του 5ου αιώνα».

«Αλλά οι αρχαιολόγοι βρήκαν τώρα ένα άλλο στρώμα κάτω κι από αυτό, το οποίο ήταν μια εκκλησία του τέταρτου αιώνα» πρόσθεσε.

«Εκείνη την εποχή (σ.σ τον 4ο αιώνα] υπήρχαν όλα αυτά τα μικρά μέρη όπου οι Χριστιανοί προσεύχονταν μέσα σε αυτά, τα οποία ήταν βασικά ένα κατάλληλα διαμορφωμένο σπίτι».

Ο πατέρας Κρις συνέχισε να εξηγεί πως, όταν άρχισαν να σκάβουν βαθύτερα, οι ιστορικοί βρήκαν μια άλλη αξιοσημείωτη ανακάλυψη.

Πρόσθεσε: «Αλλά ακόμα πιο βαθιά, κάτω από αυτό το επίπεδο αρχαίων, έχουμε ένα σπίτι του πρώτου αιώνα».

«Μπορούμε να δούμε μέχρι τα μέσα του πρώτου αιώνα, υπάρχουν όλα τα είδη των κανονικών οικιακών πραγμάτων που θα βρείτε – όλα τα σημάδια πως κάποιοι ζούσαν εκεί».

«Αλλά από τα μέσα του πρώτου αιώνα, κάτι αλλάζει, δεν έχετε πλέον εκείνα τα οικιακά πράγματα, απλά λάμπες και χώρους αποθήκευσης».

«Αυτό δείχνει ότι μετατράπηκε σε τόπο προσευχής και λατρείας».

Ωστόσο, αυτό που οι αρχαιολόγοι βρήκαν χαραγμένο στους τοίχους τους εξέπληξε.

Ο πατέρας Κρις συνέχισε: «Το άλλο πράγμα που έκαναν ήταν ότι ζωγράφιζαν τους τοίχους, η Καπερναούμ είναι μια πόλη χτισμένη σε έναν μαύρο βράχο. Αλλά μπορείτε να δείτε ότι πέρασαν τα τοιχώματα με ασβέστη και οι άνθρωποι έγραψαν πάνω τους. Έγραψαν πράγματα όπως ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Μεσσίας».

Συνεχίζοντας είπε: «Υπάρχουν όμως και άλλα κομμάτια που υποδηλώνουν ότι ο Άγιος Πέτρος έζησε εδώ και είμαστε βέβαιοι ότι είναι το σπίτι του».

Αργότερα υποστηρίχθηκε ότι ο Ιησούς χρησιμοποίησε το σπίτι του Πέτρου για να μείνει κατά τη διάρκεια των χρόνων, που δίδασκε και εκτελούσε μια σειρά από θαύματα που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα